Wednesday, 15 August 2012

Ex umbra in solem, ex luna scientia

 Nu mă aștept la șoapte siropoase spuse la ureche intr-un mediu vicios de cafenea, unde este fum și gălăgie. Nici la scrisori pline de inimioare copilărești și steluțe false. Nu sunt acel gen de fată. Chestile astea mi se par de prost gust, un clișeu impus de filme. Și da, poate ca în urmă cu ceva timp speram la vorbele alea adorabile, la porecle și alte porcării. Dar atunci trăiam într-o lume fantezistă, ireală. Imaginară.
 Acum că m-am trezit la realitate încep să văd ce pierdeam. Poate că nu e totul așa de roz precum era cândva, poate că nu e totul așa cum îmi doresc eu să fie. Nu, aici nicio romața adolescentină nu trăiește veșnic, nicio prietenie nu se ancoreză în două cafele și o țigară poștită. Nimic nu este ceea ce părea odată.
 Dar îmi place. Sună mult mai plin de viață, mult mai natural. O fi criza vârstei, cine știe. Sau chiar am aflat cine sunt...Ce vreau? Ce vreau eu în locul romantismului copilăresc și plin de himere? Poate un sărut scurt si apăsat. Poate o ciupitură ”inocentă” sau o izbire pasional-sălbatică de vreun zid. Ocazional un compliment ascuns în vorbe aprent stupide, de ce nu chiar idioate de-a dreptul.
 S-a dus și basmul meu. Ca oricare basm, defapt. Mai bine zac într-un pat nu tocmai străin cu o mână nu tocmai străină în jurul meu decât să zbor peste cine știe ce lac înghețat. Mai bine mă amețesc cu un shoot de tequilla, nu cu un parfum de trecut înnegrit de ură. Mai bine mă trezesc la realitate. Ca să nu mai stau într-o povestioară creată de alții pentru mine.
*(De la umbră în lumină, de la lună cunoaștere)